Een item bijdragen (anoniem)

Heb je één of slechts enkele items die je wilt bijdragen?  Dat kan met dit formulier. Voor een bijdrage van een volledige collectie of een groot aantal items, verzoeken we contact met ons op te nemen, om samen een eenvoudigere oplossing te vinden.

Een item bijdragen

Start:
End:

Let op: ook kijken we of anonimisering van de bijdrage aan te raden is. Indien nodig zullen we uw bijdrage wijzigen om deze anoniem te maken voordat deze wordt gepubliceerd.

Hoe kan ik bijdragen anonimiseren?  

Het kan nodig zijn om uw bijdrage te anonimiseren om de privacy en bescherming van bronnen en andere mensen te waarborgen, vooral in interviews of ander etnografisch materiaal. In dergelijke gevallen zijn hier enkele tips:

Voeg geen persoonlijke informatie toe (naam, pseudoniem, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, enz.). Waarom niet een valse naam gebruiken die speciaal voor deze bijdrage is gemaakt?

In plaats van details (werkplek, familieleden, medische aandoeningen, enz.), Houd beschrijvingen vaag en gebruik algemene termen.

Praat in plaats van adressen over buurten en steden.  - Zorg ervoor dat niemand herkenbaar is op de foto's - dit kan je creativiteit een boost geven! 

Stemmen en gezichten worden ook beschouwd als persoonsgegevens.